Hvad er et seniorbofællesskab
Er seniorbofællesskabet ARSENALET noget for dig?

Et seniorbofællesskab er et bofællesskab med hjemmet som ramme. Her kan man bo sammen og alligevel være sig selv.

Beboerne i et seniorbofællesskabet ARSENALET skal være i alderen +55 år og ikke have hjemmeboende børn. Det er tilladt at medbringe en hund eller kat og mindre dyr som fx fugle, marsvin m.m.

Ved jeres første afdelingsmøde, hvor der vælges en afdelingsbestyrelse, kan du som beboer i Arsenalet selv være med til at stemme om husordenen.

Seniorbofællesskaber er en boligform, der passer til dem ønsker at deltage aktivt i et positivt nabo- og fællesskab med ligesindede. Det forventes, at alle bidrager med det, man evner, for at skabe det bedst mulige fællesskab. Beslutninger om fælles sager træffes på demokratisk vis. Ens bofæller udgør et netværk, som supplerer familie og venner.

 

Fælleshuset er fællesskabets hjerte

Fælleshuset er midtpunktet for arrangementer og fællesaktiviteter, som defineres af beboerne selv. Fx kan man spise sammen, dyrke yoga, arrangere foredrag og havedage eller fejre højtider og fødselsdage sammen. Bofællesskabet skaber sine egne traditioner.

Bofællesskabets værdigrundlag er afgørende for vurderingen af, om det er noget for dig at blive en del af fællesskabet. Værdigrundlaget for Arsenalets seniorbofællesskab udarbejdes på workshops med interessegruppen.