Boligerne
175 svanemærkede almene og private boliger

I Præstesvinget i Kregme by mellem Arresø og Roskilde Fjord opføres Kregmehusene. Her ønsker vi at tilbyde et særligt sted, der appellerer til mangfoldighed og fællesskab. Et sted, hvor man kan mødes på tværs af alder, voksne og børn, og få mulighed for at udleve drømmen om en god, tryg ramme, midt i naturen med fællesskabet i fokus.

Situationsplan, Kregmehusene.

Blandede boliger i gårdklynger tæt på naturen

Kregmehusene bliver en blanding af almene og private boliger, der placeres i mindre, individuelle gårdklynger, opført omkring et grønt, bilfrit gårdrum.

Gårdklyngerne kommer til at bestå af blandede boliger med:

  • 2-4 rum til familier og ældre.
  • Boliger i 1 plan.
  • Boliger i 2 plan med intern trappe og lodret lejlighedsskel.
  • Vandret lejlighedsskel som lejligheder i stueplan. Boligerne i stueplan får egen terrasse, der grænser op til engen, som ligger på ydersiden af gårdklyngerne.
  • -salsboliger får adgang via udvendig trappe. Fra 1. sal kan man åbne en af de store franske altandøre og nyde udsigten over landskabet.
  • Ungdoms- og tilgængelighedsboliger, der er placeret rundtomkring i bebyggelsen.

Indvendigt i boligerne arbejdes der med gode, langtidsholdbare, praktiske materialer med et lyst og imødekommende udtryk som hvidmalede vægge, lyse trægulve og lyse klinker og fliser sammensat med mørkere fliser.

Se mere om boligerne her.

Plads til mindre naboskaber i det store fællesskab

Placeringen af boligerne som gårdklynger giver plads til mindre naboskaber i det store fællesskab. Tæt ved bygningerne er der fællesarealer til ophold, leg og mulighed for at etablere fælleshaver.

Ved gadekæret i hjertet af bebyggelsen kommer der et 200 m2 stort fælleshus, som kan benyttes af alle beboerne i Kregmehusene. Her vil også være andre udendørs aktiviteter som cykelværksted, æblemosteri, fællesspisning m.v.

Der bliver plads til mindre fællesskaber i det store fællesskab i Kregmehusene

Kregmehusene bygges med fokus på bæredygtighed

Med de blandede boformer bliver der i Kregmehusene lagt særlig vægt på social bæredygtighed. Men også den tekniske bæredygtighed er i fokus.

Der bygges med ressourceeffektive, svanemærkede materialer, træ bliver brugt som udvendig beklædning, opvarmning kommer til at ske med varmepumper, og der bliver installeret et Genvex-ventilationsanlæg samt solceller. Der kommer systemer til at opsamle og genanvende regnvand og optimere vandforbruget. Kregmehusene bliver svanemærkede og opføres efter principperne for DGNB-certificering.

 

Kregmehusene opføres efter principperne for DGNB-certificering og bliver svanemærket. En svanemærkning sikrer, og har fokus på, et lavt energiforbrug, opfyldelse af høje miljø- og sundhedsmæssige krav til byggeprodukter, materialer og kemiske produkter. Derudover sikrer en svanemærkning et godt indeklima, hvor afgasning af indeluften fra byggematerialer undgås, og hvor der er lav udledning af skadelige stoffer samt en kvalitetssikring af byggeprocessen. Byggeriet lever op til bygningsreglementets frivillige energiklasse 2020.