Molestien, København SV
Nyt plejehjem på Bådehavnsgade med kig til fiskerihavnen

Bo-Vita opfører i samarbejde med Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune plejehjem til ca. 120 beboere på 11.000 kvm beliggende ud til Bådehavnsgade i den nye bydel Sydporten. Sydporten kommer til at ligge i Københavns Sydhavn omkranset af Sjællandsbroen, Bådehavnsgade og jernbanen ved Fiskerihavnen.

Bygherren bag den nye bydel er Dansk Metal og ud over plejehjemmet, bliver der også bygget ungdoms- og familieboliger, en daginstitution, et parkeringshus og bygninger til serviceerhverv.

Lyst, havne- og grønt miljø
Plejehjemmet bliver bygget i 7 etager med forskudte facadepartier, der giver boligerne lyse vinduespartier og -nicher og udkig over Fiskerihavnen. Facaderne er med store glaspartier, der sørger for en gennemstrømning af lys.

På alle etager er der servicearealer og fællesrum. I bygningen er der også et fællesrum til større forsamlinger, frisør, køkken og tandlæge.

Udenfor bliver der både på den grønne tagterrasse og i gården mulighed for ophold, sol og hvile. I gården kommer der også stier, bede, urte- og sansehaver.

Boligerne bliver DGNB-guld certificeret, hvilket betyder, at der i byggeriet, er høje standarder for miljømæssig, økonomisk og social bæredygtighed.

Byggeriet forventes at opstarte i 2024. Følg med her på siden.