Nyhed
Nyt fra Bo-Vita

Underskriften er sat: Kregmehusene skal opføres

Af: Eva Rastén, erasten.com

Med hurra og taler på en grøn eng ved Præstesvinget i Kregme by blev det  fejret, at 175 svanemærkede almene og private boliger opføres i 2023 af Bo-Vita og SVANEN Gruppen i samarbejde med SANDKJÆR og KHR Architecture.

Det er den sidste etape af Kregme Syd, som der i dag er skrevet under på, og som nu skal bebygges med 175 svanemærkede boliger. Byggestart er 2023, når lokalplanen er godkendt. ”Vi er glade for, at vi i dag skriver under på købsaftalen, og at vi opfører blandede boliger, hvor der er lagt vægt på mangfoldighed og bæredygtighed,” siger borgmester Steffen Jensen fra Halsnæs Kommune.

Blandede almene og private boliger

Kregmehusene bliver både almene og private boliger i 1 og 2 plan for alle aldre. Her bliver der både plads til bedsteforældrene i seniorbofællesskabet, singler eller par, familier eller unge i ungdomsboliger. Kort sagt: Her er plads til alle i alle livets faser.

”Vi ønsker at bygge et særligt sted, der appellerer til mangfoldighed og fællesskab. Her skal det være nemt at mødes i fælleshuset eller i boligområdet på tværs af alder, voksne og børn,” siger Morten Brixhuus fra SVANEN Gruppen, som er bygherre på de private boliger.

I byggeprojektet er der også lagt vægt på bæredygtighed. Som Jan Hyttel siger: ”Jeg kan næsten ikke vente på at underskrive aftalen i dag. Projektet er helt i tråd med vores strategier for bæredygtighed, hvor der er lagt stor vægt på fællesskab, det grønne og med et fokus på bæredygtigheden i byggeriet.”

Jan Hyttel, der er organisationsformand i Bo-Vita, kan næsten ikke vente med at sætte underskriften på købsaftalen af grunden i Kregme.

”Bæredygtigheden i byggeriet lever op til en 2020-bygningsklasse. Det betyder, at husene er lavenergihuse og kun bruger 20 kWh/m2 om året. I 1975 byggede man til energimærke D. Det betød, at man brugte godt 200 kWh/m2 om året,” fremhæver Søren Sandberg fra SANDKJÆR.

Et bæredygtigt byggeri

Ud over byggeriets bæredygtighed er der også lagt vægt på den sociale bæredygtighed. Det understreges af Torben Juul fra KHR Architecture: ”Vi har gjort meget ud af organiseringen af bebyggelsen. Husene er delt op i klynger i stil med de gamle firlængede gårde. På den måde er der både det nære fællesskab i klyngerne, som folder sig ud i Kregmehusene, og i lokalområdet – som en kinesisk æske. Målet er at skabe gode boliger og rammer om det liv, der leves.”

Byggeriet forventes at stå klar til etapevis indflytning fra 2025. Læs mere om Kregmehusene her. 

Se også artikel om opførslen af Kregmehusene her.

På billedet ser du fra venstre: Søren Sandberg fra SANDKJÆR, Jan Hyttel fra Bo-Vita, Morten Brixhuus fra SVANEN Gruppen og borgmester Steffen Jensen fra Halsnæs Kommune.

Nyhed

Beboerdemokraterne i Bo-Vita er inviteret til workshop med fokus på naboskab

Noget af det særlige ved at bo alment til leje er; det er dig som beboer, der...

Nyhed

Sammen bor vi – sammen gror vi

Beboere i 380 boliger i Bo-Vitas boligafdelinger har modtaget en mulepose med et grønt plantekit for at...

Nyhed

Trivsel i fællesskab: Bo-Vitas indsats mod ensomhed

Sociale sammenkomster har været omdrejningspunktet i Bo-Vitas arbejde for at styrke fællesskabet i vores ældreafdelinger og modvirke...