Nyhed
Nyt fra Bo-Vita

Leif og kvinderne strikker politilommebamser til børn i krisesituationer

Af: erasten.com

Strikkepindene klakker flittigt mod hinanden, mens kvinder fra flere af Bo-Vitas boligafdelinger strikker politilommebamser over kaffe, kagespisning, småsnak og smågrin.

Idéen med at strikke politilommebamser kommer fra en succesrig indsats i Nordjyllands Politikreds, hvor betjente medbringer små politilommebamser på patrulje. Bamserne fungerer som et redskab, når politiet skal håndtere kritiske opgaver, hvor mindreårige børn er involveret. Bamserne hjælper med at skabe en hurtig og tillidsfuld kontakt mellem politi og barn, hvilket kan gøre en svær situation lettere for barnet at håndtere.

42 bamser er klar til små lommer

Dette initiativ vil Leif og frivillige kvinder fra Bjergvænget gerne bakke op om. ”Jeg har strikkematerialet til de frivillige kvinder, som har meldt sig til at strikke politilommebamser,” fortæller Leif. ”Indtil videre har vi strikket 42 bamser, og flere er på vej. Vi får både mulighed for at hygge os, samtidig med at vi gør en positiv forskel ved at være med til trøste børn, når de står i en krisesituation. Det er en tanke, vi godt kan lide,” fortæller Leif.

Trivselsindsatsen har efterfølgende udvidet samarbejdet til kvinder fra Frederikssundsvej og Vanløse Allé. Til efteråret planlægges det samme initiativ i Det Hvide Snit på Christianshavn.

”Vi er fulde af beundring og taknemmelige for den store imødekommenhed fra kvinderne – og Leif, der holder dem med selskab,” udtaler Susi Marianne Rossing, der er seniorkonsulent i Trivselsindsatsen i Bo-Vita. ”Det er et initiativ, som vi håber flere af beboerne har lyst til at deltage i hen over efteråret ved at tage kontakt til os i Trivselsindsatsen.”

De færdigstrikkede bamser bliver uddelt til børnene gennem politiet, når behovet opstår.

På billedet ser du de frivillige strikkere fra Bjergvænget og en portion færdigstrikkede politilommebamser.

Nyhed

Opførelse af tagboliger i Fortvænget

Helhedsplanen for Fortvænget på Engvej er i udvikling, og der er nu gjort klar til udbud af...

Nyhed

Hej nabo

Naboer nominerer naboer for det gode naboskab. I Bo-Vita er der sat spot på det gode naboskab...

Nyhed

Workshop krydret med godt naboskab

Den sidste mandag i maj måned mødtes godt 60 beboerdemokrater og ansatte fra Bo-Vita til workshop om...