Nyhed
Nyt fra Bo-Vita

Rejsegilde i Mjølnerparken

Af: Eva Rastén, erasten.com

Det er håndværkernes dag til rejsegildet i Mjølnerparken på Danmarks befrielsesdag den 5. maj 2022. Flaget er hejst, kransen hængt op, og skurbyen er spækket med byggefolk, pølsevogn og solskin.

Talerstolen indvies af Jan Hyttel, organisationsformand for Bo-Vita: ”Beboerne har længe drømt om denne dag. Mjølnerparken var nedslidt og trængte til en kærlig hånd. Men på denne dag kan vi næsten sige, at Mjølnerparken snart er befriet for sin nedslidthed. Jeg kravlede forleden op ad stilladset i blok 2, og jeg må indrømme, at jeg er virkelig glad og stolt over, hvad jeg så inde under indpakningen. Vi har god grund til at takke håndværkerne, og alle der har været involveret i byggeriet. Vi har et projekt, hvor de danske håndværkstraditioner bliver holdt i hævd – hjulpet godt på vej af udenlandsk arbejdskraft. Uden dette bidrag kunne vi aldrig være nået så langt i byggeriet, som vi er kommet i dag. Vores hårde arbejde bærer frugt, og det har været ventetiden værd. Nu glæder jeg mig til, at vi kan pakke hele Mjølnerparken ud, så omverdenen også kan se, hvor flot her bliver.”

Morten Rønne Nielsen fra KHS Norconsult er rådgivende arkitekter på renoveringen, nybyggeriet og omdannelsen af Mjølnerparken. Morten har været med i projektet helt fra start, og smilet var også bredt, da det var hans tur til at indtage talerstolen. ”Murene er sat, taget er rejst, prøveblokken i Mjølnerparken er næsten færdig. Det synes jeg, vi har god grund til at fejre til dette rejsegilde. Jeg har stor respekt for det arbejde, som bliver leveret af håndværkerne, og er glad for, at vi i dag også kan fejre 141 dage uden arbejdsulykker.”

Vejen hertil i renoveringen har ikke været uden forhindringer. Corona og krigen i Ukraine gør det ikke nemmere at udføre et byggeprojekt i en størrelse som i Mjølnerparken med forsyningsvanskeligheder og sygdom. Den udfordring blev omtalt af CASA, der er hovedentreprenører på byggeprojektet. ”Vi har et højt tempo her på byggepladsen, og det er ikke et nemt håndværk at udføre, og alligevel bygger vi. Det er en flot indsats, som bliver ydet. Der bliver truffet effektive beslutninger og fundet løsninger. Beboere og byggefolk hilser på hinanden, og her er rart at være. Det er ikke nemt at bo på en byggeplads, og det synes vi beboerne klarer virkelig godt.”

Prøveblokken i Mjølnerparken er færdig til juni, og arbejdet fortsætter med blok 3, 4, 5 … op til blok 16.

Den mest erfarne mand på pladsen udi rejsegilder var måske pølsemesteren. Han er med til 250 rejsegilder om året, så håndværkerne fik hurtigt en bøfsandwich, en lun pølse og en Cocio stukket i hånden. 

Nyhed

Opførelse af tagboliger i Fortvænget

Helhedsplanen for Fortvænget på Engvej er i udvikling, og der er nu gjort klar til udbud af...

Nyhed

Leif og kvinderne strikker politilommebamser til børn i krisesituationer

Strikkepindene klakker flittigt mod hinanden, mens kvinder fra flere af Bo-Vitas boligafdelinger strikker politilommebamser over kaffe, kagespisning,...

Nyhed

Hej nabo

Naboer nominerer naboer for det gode naboskab. I Bo-Vita er der sat spot på det gode naboskab...