Nyhed
Nyt fra Bo-Vita

Pyh-ha! Den Grønne Trekant er ikke på parallelsamfundslisten

Af: Eva Rastén, erasten.com

Hvert år den 1. december holder både beboerne i Den Grønne Trekant og Bo-Vita vejret, når tallene på regeringens parallelsamfundsliste bliver offentliggjort.

”Vi kan nu ånde lettet op. Tallene er offentliggjort, og Den Grønne Trekant er i år ikke på regeringens parallelsamfundsliste,” siger Jan Hyttel, der er formand for Bo-Vita. ”Den Grønne Trekant har optrådt på regeringens parallelsamfundsliste i 4 år. Hvis Den Grønne Trekant også i år havde optrådt på listen, var boligområdet blevet et omdannelsesområde, hvor man så skal reducere 60 % af familieboligerne. Derfor har det i år en særlig stor betydning, at vi er væk fra listen.”

Uddannelse har været vejen væk fra listen

I Den Grønne Trekant har man især lavet en boligsocial indsats for at få motiveret beboerne til at gå i uddannelse og for at få registreret beboernes uddannelsesbeviser. ”Uddannelse har spillet en vigtig rolle i Den Grønne Trekant,” siger Jan Hyttel. ”Sidste år var det én person, der afgjorde, at vi blev på regeringens parallelsamfundsliste. Derfor er der gjort en stor indsats i forhold til at få beboerne i uddannelse og for at få registreret de uddannelser, som en del af beboerne havde med fra deres hjemland. Derudover har aftalen med Københavns Kommune om at udleje boliger i Den Grønne Trekant på fleksible kriterier betydet, at flere unge i arbejde eller med uddannelse er flyttet til Den Grønne Trekant.”

Aldrig mere på parallelsamfundslisten

Beboerne i Den Grønne Trekant har ingen ønsker om at komme tilbage på parallelsamfundslisten, der indtil videre løber indtil år 2030. Det blev understreget på boligafdelingens ekstraordinære afdelingsmøde den 23. november 2022, hvor 79,4 % af beboerne stemte for en plan, hvor man fortætter/bygger flere private boliger for at blive et mere blandet boligområde. Derved bevæger boligafdelingen sig endnu længere væk fra kriterierne om nogensinde at blive et omdannelsesområde. ”Det er glædeligt, at alle de beboere, der ønsker at blive boende i Den Grønne Trekant, kan blive boende,” slutter Jan Hyttel.

Foto er taget af Selma på 10 år fra Den Grønne Trekant.

Nyhed

Beboerdemokraterne i Bo-Vita er inviteret til workshop med fokus på naboskab

Noget af det særlige ved at bo alment til leje er; det er dig som beboer, der...

Nyhed

Sammen bor vi – sammen gror vi

Beboere i 380 boliger i Bo-Vitas boligafdelinger har modtaget en mulepose med et grønt plantekit for at...

Nyhed

Trivsel i fællesskab: Bo-Vitas indsats mod ensomhed

Sociale sammenkomster har været omdrejningspunktet i Bo-Vitas arbejde for at styrke fællesskabet i vores ældreafdelinger og modvirke...