Nyhed
Nyt fra Bo-Vita

Nyt advisory board til Bo-Vita

Af: Eva Rastén, erasten.com

Opgaven med at sikre en effektiv kvalitet i driften af vores boliger bliver taget alvorligt i Bo-Vita. Derfor er der samlet et nyt advisory board, der skal bidrage med viden, råd og vejledning.

Interesse for den almene sektor. Kompetencer inden for byggeri. Et stort netværk.
Det er nogle af de kompetencer, der har været i søgelyset i sammensætningen af Bo-Vitas advisory board.

Pilen har blandt andet peget på Lene Espersen, der er tidligere administrerende direktør i Danske Arkitektvirksomheder og folketingspolitiker. ”Jeg er glad for at være en del af Bo-Vitas nye advisory board, og jeg ser frem til at sætte fokus på de almene boligers rolle i det danske samfund med at tilbyde boliger til alle, der er til at betale. Jeg vil især bidrage med min viden og kompetencer inden for det politiske system, arkitektur og bæredygtighed,” siger Lene Espersen. Ud over Lene Espersen deltager også Mia Manghezi, Frank Jensen og Tony Christrup i Bo-Vitas nye advisory board.

Et fagligt, frit forum

Det er blandt andet et ønske om et fagligt forum, hvor man frit og visionært kan diskutere emner inden for Bo-Vitas virke og i den almene sektor, der har været årsagen til oprettelsen af det nye advisory board. ”Jeg har høje forventninger til vores nye faglige forum, hvor vi kan få kompetente input, så vi styrker vores udviklingsmuligheder og får et bredere fokus på de problemstillinger, vi møder i vores hverdag,” siger Jan Hyttel, der er formand for Bo-Vita.

Det første møde i advisory boardet er afholdt. Her blev der rundt om bordet fx diskuteret kravene fra Københavns Kommune om, at der skal bygges op til 40 % alment nybyggeri, når der sælges byggeretter – altså når der bygges flere nye boliger i de eksisterende boligområder. ”Det er en helt aktuel problemstilling, vi har,” siger Jan Hyttel. ”Hvordan møder vi bedst krav fra kommuner og andre interessenter i vores byggeprojekter, samtidig med at vi ønsker den bedst mulige økonomi og efterfølgende drift i boligafdelingerne? Det er blot nogle af de spørgsmål, som advisory boardet drøfter med os og efterfølgende i deres netværk.”  

BO-VITAS ADVISORY BOARD

Lene Espersen: Tidligere adm. direktør for Danske Arkitektvirksomheder og justitsminister. I dag arbejder Lene Espersen som bestyrelsesformand for Green Hub Denmark, bestyrelsesmedlem i M. Goldschmidt Holding, DSB, Green Building Council Denmark, KV Fonden og Formuepleje Holding. 

Mia Manghezi: Projektudviklingsdirektør hos PensionDanmark og medlem af bestyrelsen i Byggesocietetet, Green Building Council og Hjem til Alle.

Frank Jensen: Tidligere overborgmester i København, forskningsminister og justitsminister. I dag er Frank Jensen selvstændig i Frank Jensen Cph Consultant med fokus på grøn omstilling i byggeri og energisektoren. Desuden er han bestyrelsesmedlem hos Nordic Oily Waste og Marine Partner.

Tony Christrup: Direktør hos AG Gruppen A/S, formand for Property Invest Denmark og medlem af Københavns Kommunes Erhvervsråd.

Hvad er opgaven for Bo-Vitas advisory board?

Fire gange om året mødes medlemmerne af advisory boardet. Målet er at styrke Bo-Vitas præstation og udvikling i forhold til den almene boligsektor og i al almindelighed. Der fokuseres især på at opnå viden og kompetencer, der gør det muligt at sikre effektiv kvalitet i driften af vores boliger til gavn for beboere, ansatte og samfundet.

Nyhed

Leif og kvinderne strikker politilommebamser til børn i krisesituationer

Strikkepindene klakker flittigt mod hinanden, mens kvinder fra flere af Bo-Vitas boligafdelinger strikker politilommebamser over kaffe, kagespisning,...

Nyhed

Hej nabo

Naboer nominerer naboer for det gode naboskab. I Bo-Vita er der sat spot på det gode naboskab...

Nyhed

Workshop krydret med godt naboskab

Den sidste mandag i maj måned mødtes godt 60 beboerdemokrater og ansatte fra Bo-Vita til workshop om...