Nyhed
Nyt fra Bo-Vita

MJØLNERPARKEN er forhåndsgodkendt til sølv

Af: Eva Rastén, erasten.com

Det er næsten som en præmieoverrækkelse inden for byggeri, at Mjølnerparken er blevet præcertificeret til DGNB-sølv.

49 forskellige parametre er blevet dokumenteret, målt og vejet i byggesagen i Mjølnerparken. Det er fx byggematerialernes påvirkning af miljøet, forbrug af energi og vand, byggeriets holdbarhed, tilgængelighed og indeklimaet, som Rådet for Bæredygtigt Byggeri har givet point. Resultatet står nu klart: Mjølnerparken har præcertificeret sig til DGNB-sølv.

”Vi er godt tilfredse med, at byggesagen i Mjølnerparken er præcertificeret til DGNB-sølv. Det er en anerkendt standard inden for byggeri i hele Europa, som falder helt i tråd med Bo-Vitas bygherrestrategi. Vi gør os umage, når vi bygger og renoverer, både igennem hele processen og i den efterfølgende drift, sådan at der tages størst muligt hensyn til beboere, omgivelser og vores miljø,” siger Jan Hyttel, der er formand for Bo-Vita.

Et ekstra ansvar

Særligt i renoveringssager er DGNB-sølv ikke en nem certificering af få fingrene i. Det kræver, at man helt fra start i byggesagen tager et ekstra ansvar for byggeriet med at kvalitetssikre og dokumentere processer og bygningsdele i forhold til kravene i DGNB-certificeringen.

”Jeg har været med helt fra begyndelsen af byggesagen og slipper først sagen, når byggeriet står klar, og alt er dokumenteret og gennemgået i forhold til certificeringen,” fortæller Alberte Munk Hansen, der er specialist i bæredygtighed hos Artelia Danmark, som er en rådgivende ingeniørvirksomhed. ”Det er en kompliceret proces, hvor vi helt konkret her i Mjølnerparken fx har kvalitetssikret, at der er brugt FSC-certificeret træ, der er målt på mængden af fugt, radon og skadelige kemikalier, naturstenen på ydervæggene i tagboligerne er ikke produceret ved hjælp af børnearbejde og så fremdeles.”

Renoveringen og udviklingen af Mjølnerparken startede i 2021 og er en opgave til 1,1 mia. kroner inkl. moms. Byggesagen forventes afsluttet i 2025. Læs mere på mjolnerparken.dk.

Her kan du se billeder fra renoveringen af Mjølnerparken før – under og efter.

Fakta om DGNB
DGNB blev første gang taget i brug i Tyskland i 2008 og er efterfølgende tilpasset europæiske standarder om bæredygtig certificering af bygninger. I alt bliver 49 kriterier bedømt og får point. Pointene regnes sammen til en bedømmelse fra sølv til platin.
De 49 kriterier bedømmes ligeligt inden for hovedområderne miljø, økonomi og sociale forhold. Læs mere om DGNB-certificeringen på rfbb.dk.

Nyhed

Ny administrativ ledelse i Bo-Vita

Vi har i går sagt farvel til Bo-Vitas administrerende direktør Steffen Boel Jørgensen, der har valgt træde...

Nyhed

Tre arrangementer fra Trivselsindsatsen i Bo-Vita

I løbet af de seneste måneder har beboerne i vores boligområder haft fornøjelsen af at deltage i...

Nyhed

Læs vores årsberetning 2023

I år har vi haft særlig fokus på vores mål om “Boliger for alle”. Ved årets begyndelse...