Nyhed
Nyt fra Bo-Vita

Lommepengejobbere skriver lokal børne- og ungeavis

Af: erasten.com

En jobsamtale for Adam og Mohamed på 13 år sikrer dem et lommepengejob i forandringsplanens sekretariat i Den Grønne Trekant.

“Jeg er meget glad for arbejdet,” siger Adam, og Mohamed nikker enigt. “Vi er i gang med at skrive vores tredje avis for børn og unge i Den Grønne Trekant. Denne gang skriver vi blandt andet om sport, miljø, konkurrencer og renoveringen i Den Grønne Trekant, og ellers hjælper vi også med at dele nyhedsbreve og invitationer ud.” Begge drenge har søgt jobbet for at få lidt flere penge til fx tøj og sneakers.

“Vi har i Bo-Vita samarbejdet med ressourcecenteret på Nørrebro omkring lommepengejobbere,” fortæller Susi Marianne Rossing, der arbejder som forandringskoordinator i beboerhusets sekretariat. “Formålet med lommepengejobs er at skabe en interesse hos de unge, hvor de får lyst til at bruge noget af deres fritid på en god og fornuftig måde, samtidig med at de tjener penge. Vi giver dem rammerne for jobbet, ansvar og anerkendelse. Når ansættelsesperioden stopper efter 3-4 måneder, holder vi en reception for de unge mennesker, hvor de også får en anbefaling. På den måde står de stærkere, når de søger efter nye job på arbejdsmarkedet.”

I Danmark har vi gode erfaringer med at lave lommepenge- og fritidsjobs i udsatte boligområder. Ifølge Gunvor Christensen, der har en ph.d. i sociologi og er projektchef hos Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, viser forskning, at et fritids- eller lommepengejob hjælper unge godt på vej til at blive jobaktive voksne, der tager ansvar og sørger for sig selv.

Her er et uddrag fra den 2. udgave af børne- og ungeavisen, som er skrevet af lommepengejobbere og må læses af alle

Nyhed

Invitation til forårsworkshop

med fokus på naboskab

Nyhed

Grønt lys til at bygge om, renovere og bygge til i Den Grønne Trekant

Københavns Kommune har givet grønt lys til, at Den Grønne Trekant kan fortsætte med at udvikle og...

Nyhed

Effektiv drift i Bo-Vita: Beslutningerne træffes tættere på beboerne

Bolig- og Planstyrelsen vurderer, at mange af boligafdelingerne i Bo-Vita har potentiale til at forbedre effektiviteten. Som...