Det mindede næsten om en folkevandring, da beboerne fra 32 af de 33 rækkehuse i seniorbofællesskabet ARSENALET kom til åbent hus i weekenden med børn, børnebørn og hunde for at se deres nye hjem.

Det er lige ved og næsten

Der var næsten folkevandring til Åbent Hus i Arsenalet

Søren og Kirsten, der skal flytte til ARSENALET, har svært ved at vente. Rækkehuset i Sorø er solgt, flyttekasserne er så godt som pakket, og der bliver trommet utålmodigt i bordet. Nu må det godt snart blive den 15. juli. ”Det var fantastisk at se vores nye hjem i weekenden. Vi har ventet så spændt,” siger Søren. ”Vi fik målt op til plisségardiner og vores møbler. Vi flytter fra 80 til 100 m2 og får altså mere plads og så endda i en fantastisk, ny bebyggelse, der har en fornuftig opvarmning og et rummeligt, stort badeværelse. Jeg slipper for at vedligeholde hus, og vi kan bruge tiden på noget mere sjovt. Vi er virkelig godt tilfredse. Der mangler selvfølgelig lidt afslutninger her og der, men vi synes, at det ser flot ud, og vi har et virkelig godt indtryk af byggeriet.” 

 

 

Fællesskabet er valgt

For Søren og Kirsten var det ikke et spørgsmål om at flytte ind i et ”oldekolle”, men en mulighed for at skabe et fællesskab med naboerne, hvor man hver især bidrager med, hvad man kan og har lyst til. ”En af årsagerne til, at vi valgte at skrive os op til en bolig her på ARSENALET, er, at boligerne er et seniorbofællesskab. Jeg er musiker og tidligere folkeskolelærer, og min kone kan godt lide at strikke sammen med andre, så jeg tænker, vi sagtens kan bidrage til fællesskabet. Men selve idéen om et fælleshus, hvor der er aktiviteter i forskellig form, synes jeg er hyggelig. Det virker, som om beboerne allerede står i kø for at bidrage. Til åbent hus gik der ikke lang tid, før vi alle sammen mødtes foran fælleshuset, og der er allerede oprettet en Facebookgruppe, så vi kan lære hinanden at kende. Det var en virkelig god oplevelse,” slutter Søren, der sammen med Kirsten kan hente nøglerne til deres nye bolig i midten af juli.