Scandiagade, Sydhavnen
27 nye familieboliger på Scandiagade, Sydhavnen

Bo-Vita bygger almene familieboliger på Scandiagade 25 som en del af et 12.500 kvadratmeter stort projekt i Sydhavnen i samarbejde med en privat udvikler.

 

Boligerne bliver på mellem 72 og 103 m² og indrettes med tre eller fire værelser samt en enkelt bolig på 69 m² med to værelser. I stueetagen får boligerne udgang til terrasse og en mindre kantzone på gadesiden. Bygningen med de almene boliger opføres i 5 etager, og fra 1. til 4. sal får boligerne franske altaner.

Byggeriet opføres i lyse tegl med særlig detaljering af sokkel, vinduer, indgangsparti og gesims. Vinduesrammer, indgangspartier, metaltag og balustre på de franske altaner er grønne. Boligerne er særligt velegnede til familier med børn, og desuden vil en del af boligerne være egnede til selvhjulpne kørestolsbrugere.

Projektet opføres med brug af den delegerede bygherremodel. Der er indgået en betinget købsaftale og samarbejdsaftale mellem Bo-Vita og den private bygherre M.J. Grønbech Ejendomme. I alt omfatter projektet, der hedder Grønbech Hus, omkring 105 boliger fordelt på 9.500 kvadratmeter, hvoraf 3.000 kvadratmeter bliver erhverv. I Grønbech Hus opføres også et hotel med omkring 100 hotellejligheder.

Byggeriet står klar i foråret 2027 og bliver certificeret til DGNB Guld. Placeringen er central ved den nye metrostation Mozarts Plads, mindre end tre kilometer fra Rådhuspladsen.